Sunday, September 27, 2015

V Taskhentu s policejním doprovodem na kurty - WTA Taskhent Open

Po dvaceti hodinách na cestě ze Soulu jsme dorazili ve tři ráno do Taskhentu. Nejvíce náročné bylo uhlídat svá zavazadla při výdeji na místním letišti, kde jezdí pouze dva pásy a je tam ohromný chumel lidí, kteří tam pobíhají a přehazují kufry z pásu mimo něj. Tam kdyby člověk vzal jiný kufr, tak už ho nikdy nevidí. V našem letadle z Moskvy jsem ještě potkal Aljonu Ostapenko, která letěla z Rigy. Před týdnem došla do finále na WTA turnaji v Quebecu.

Taskhent zůstal stejný, stejný hotel, stejný zelený minibus, který nás vozí na kurty. V neděli jsme jezdili na kurty s policejní eskortou, když policejní auto vjíždělo do křižovatek na červenou a stopovalo provoz. Občas to bylo nebezpečné, když řidiči nechápali, že náš zelený bus patří k policajtům.

Letos se hraje turnaj v Taskhentu o dva týdny později, než v loňském roce. Letos je znát, že je chladnější počasí v tomto období a na večer je kolem patnácti stupňů. Můj optimismus, že je tady pěkně nesdílí se mnou ani Klára Koukalová ani Kristýna Plíšková :) Oproti Soulu nad námi nepřistávají vojenská letadla, jen vojáků a policistů je na ulici hodně. A turnaj nabízí klidnější atmosféru.

Z Koree se nám posunul čas o čtyři hodiny dozadu a jet leg cítíme až večer. Ráno je to dobrý, první dny jsme vzhůru okolo páté šesté. V neděli jsme měli jeden den na přípravu, kdy Katka zahrála s Hercog a Fridsam. Od pondělí se začíná první kolo.

Turnaj Taskhent Open se hraje s dotací 250.000´ a z našich hráček ho hrají Kateřina Siniaková, Klára Koukalová a Kristýna Plíšková všichny ze Sparty.

No comments: