Friday, September 11, 2015

S Aeroflotem na Dálný východ

Začíná série asijských turnajů, která bude pokračovat až do 19. října. Vlastně se začalo už před týdnem, když se hrál WTA turnaj v čínském Dalianu, který probíhal současně s druhým grandslamovým týdnem US Open. Hráčky volí turnaje současně s přesunem do Asie a pro někoho je šest týdnů moc dlouhá doba, tak zahájí turnaje až v dalším týdnu při druhém turnaji v Tokiu, který se hraje s vyšší dotací WTA Premier. 

Naše volba padla na trojici  turnajů Tokio, Soul, Taškent, při delší sérii mohla být volba turnajů následující Tokio, Tokio, Wuhan, Peking, Hongkong. První turnaj v Tokiu se až do loňského roku hrál v Osace, ale kvůli nízkému zájmu diváků se přesunul do japonské metropole. Druhý turnaj se hraje současně v Tokiu, v Soulu a v Guangzhou. Třetí turnaj je současně v Taškentu a ve Wuhanu, poté se hraje pouze jediný turnaj, a to v Pekingu, který je povinný pro hráčky. Hongkong má stejný termín jako evropský Linz, nebo čínský Tianjin. 

Včera jsme dorazili po 15 hodinách na cestě do Tokia. Vzhledem k našim přesunům do Korei a Uzbekistánu jsme letěli Aeroflotem. Dříve přezdívaný "Aerošrot", byl naprosto v pořádku včetně služeb během letu. Aeroflot omladil značně svá letadla a vše vypadá nově. S námi na palubě cestovali nejvíce Korejci a Japonci. Díky členství v Alianci Sky team, jsme tak mohli mít každý dvě zavazadla sebou.

Na večer jsme zajeli do klubu udělat akreditace a hodinku si zahrát. Časový posun se na nás projeví určitě později. Tedy aspoň na mě :) Katka to zvládá bez problémů, jakoby byla doma. Tréninky volíme odpoledne už s výhledem času pro nás. Klub ....

No comments: