Tuesday, July 23, 2019

Všichni Češi postupují do 3.kolo na ME "18" v Klosters

Úterní den je jako řemen. Všichni naši hráči postupují do 3.kolo a budou pokračovat zítra. Byly to dlouhé  a napínavé zápasy, odvracení mečbolů, hraní u železnice, kde každých dvacet minut projížděl vlak, teplota přes třicet stupňů atd. Hráči si to vybojovali.

V půl osmé jsme odjížděli na rozehrávku do klubu Dorf, kde Kristýna Lavičková, Linda Fruhvirtová a Dalibor Svrčina měli hrát zápasy. Po rozehrávce Linda odjela na hotel a Kristýna se šla připravit na zápas, který začínal od devíti hodin. S Polkou M.Kubkou si to užila až do úplného konce, po třech hodinách odvracela dva mečboly ve třetím setu za stavu 4-5 15:40. Zápas pokračoval do tiebreaku, kde byl stav pro Polku 5-2, aby to Kristýna otočila na 7-6.

V půl druhé nastoupila Linda proti Chorvatce T.Wurth . Zápas po dvou a půl hodinách vyhrává Linda 6-3 ve třetím setu. Míče se odrážejí rychleji od rakety a více než se soupeřkou se Linda pere s kontrolou míčů. Mezitím Dalibor Svrčina dohrává svůj zápas na krajním kurtě, kde se Slovincem F.Planinšek má 4-4 ve třetím setu. Slovinec hraje kick servis do backhandu Dalimu a ten zahrává krátký míč pod nohy, který Slovinec hraje do sítě. Byl to break na 5-4 ve třetím. V následujícím gamu si to Dalibor už pohlídá a vítězí 6-4 ve třetím. Současně na hlavních kurtech hraje Andy Paulson, který poráží favorizovaného Ukrajince Beloborodko 3-6 6-0 6-2 a míří taktéž do třetího kola. Vynikající práce všech našich hráčů. Jen tak dále! 

Je pět odpoledne a poprvé se zvedáme, že se konečně přesuneme na hlavní kurty, kde budou naši hráči hrát čtyřhry. V Dorfu byly pouze tři kurty s dřevěnou budou a umakartovým záchodem. Každých dvacet minut projížděl vlak, kdy nebylo vůbec nic slyšet. Ve večerních čtyřhrách si naši hráči připisují další vítězství. Zítra pokračujeme.





No comments: