Monday, June 13, 2016

Kateřina Siniaková bude bojovat o postup do hlavní v Birminghamu

Nedělní den byl deštivý hned od rána. My jsme měli naplánovaný odjezd do areálu na půl jedenáctou, ale posunuli jsme ho na dvanáctou.  Déšť byl vytrvalý a tak dohrávky prvního kola zamířily do haly. Jednalo se o zápasy, které se v sobotu nehrály, protože hráčky cestovaly z jiných turnajů jako Hertogenbosch, Nottingham do Birminghamu. Kristýna Plíšková, tak zvládla vyhrát prvního kolo v hale s Angličankou Taylor 6-3 6-4. 

Během dne pak změna programu probíhá, tak že když se změní a posune začátek zápasu, tak každá hráčka vždy obdrží email od supervisora WTA. Aspoň se logická zdá, že se nemusí pořád chodit ptát jak to vypadá a kdy se bude hrát. Jen musí mít email v mobilu a wifi připojení.

Nakonec přesunutý zápasy do haly posunuly Katku Siniakovou na první zápas ven, což se hned stalo ve dvě hodiny, kdy dopršelo a v půl třetí se začalo hrát venku. V ten moment byl fofr u všech, protože polovina hráček ještě chodí před zápasem za physio si zatejpovat kotníky.

Siniaková- Laura Robson 6-1 6-3. Zápas se hrál na centr kurtu a spodní polovina arény byla zaplněna na zápas. Katce se podařilo dostat Robson do pohybu a ta chybovala z obou stran. Začátek druhého setu nevyšel, Katka hned začala dvěma dvojchybami a i game prohrála při svém podání. Robson si následně vyhrála game na 0-2, ale Katka zabrala, vyhrála dva gamy zpátky a za stavu 2-2 se přerušilo pro déšť. Ještě před tímto přerušení se pěkně natáhla na trávu po svém servisu, ale naštěstí to nic nebylo. Dohrávka byla asi za hodinu. Robson hned začala rychlým winnerem, ale to bylo všechno, pak se dlouho tahaly za stavu 4-3 pro Katku a nakonec set získala 6-3. 

Klára Koukalová šla hrát na centr po Katce proti Bondarenko. Zápas jsem neviděl, ale Klára podlehla ve třech setech 4-6 6-4 1-6. Kristýna Plíšková šla hrát druhý zápas ven na trávu s Pironkovou 3-6 6-7. 

Z turnaje se odhlásila Simona Halep a tak se vylosování posunulo o nasazené hráčky. Tímto způsobem se vylosovaly k sobě Lucka Šafářová s Petrou Kvitovou. Druhé derby je Bára Strýcová-Karolína Plíšková.

No comments: